Even voorstellen

Wie is Jeanette Gouka.

Hierbij wil ik me even voorstellen. Mijn naam is Jeanette Gouka. Ik heb twee getrouwde dochters en vier kleinkinderen.

Mijn achtergrond is medewerkster personeelszaken. Heel prettig om dit werk te doen, juist omdat ik vóór mensen, maar ook mét mensen bezig was. Zo’n 15 jaar geleden raakte ik daardoor geïnteresseerd in psychologie. Door het lezen van boeken hierover ging ik patronen ontdekken, in eerste instantie bij mensen in mijn omgeving. Gaandeweg ging ik begrijpen wat mensen aan onverwerkte ervaringen bij zich kunnen dragen, waardoor hun leven in negatieve zin niet is wat het zou kunnen zijn.

Ik bleef mezelf steeds afvragen hoe je zo’n onverwerkte ervaring zou kunnen verwerken en oplossen. In een artikel kwam ik de opleiding tot regressietherapeut bij Tasso Instituut tegen. Omdat ik zelf ook tegen problematiek en ervaringen opliep die doorwerkten vanuit het verleden én omdat ik graag met mensen wilde blijven werken, heb ik uiteindelijk besloten deze driejarige H.B.O. opleiding te gaan volgen.

Tijdens de studie bij Tasso heb ik bij mezelf, bij mijn studiegenoten en bij cliënten ervaren wat regressie voor mensen kan betekenen. Ik wil deze therapie dan ook graag inzetten om mensen te helpen hun problemen op te lossen. Daardoor komen ze meer in hun kracht te staan en stralen dat ook uit. Ze kunnen zich dan vrijer bewegen en gemakkelijker hun keuzes maken. 

Ik werk waar nodig, samen met alternatief hulpverlener Kees van Spijk. Wij hebben beiden onze eigen praktijk; onze beroepen vullen elkaar op een mooie manier aan.

Zie ook www.praktijkkeesvanspijk.nl

 

Witte roos

Als je ervoor openstaat
komt alles wat je nodig hebt
op het juiste moment naar je toe.