Voorbeelden vorige levens.

Voorbeelden van vorige levens en hun doorwerking in het huidige leven.

Voorbeeld 1

Een cliënt kwam in regressie in een vorig leven als twaalfjarig meisje terecht. Ze woonde in een groot huis. Op een avond brak er brand uit. Het meisje sliep op zolder en de trap naar beneden stond in brand. 
Het meisje zat vast op de bovenverdieping en kon er niet meer weg. Ze overleed door de rookontwikkeling.

In het huidige leven van cliënt zijn diverse dingen gebeurd, die ze op dat moment niet begreep.
– Toen ze een jaar of vier was, lag ze in bed te slapen. Ze werd in paniek wakker door een enge droom. Ze merkte dat ze onder de dekens naar beneden was gekropen, maar moeder had deze zo strak ingestopt dat ze het gevoel had dat ze geen kant meer op kon. 

– Tijdens sport en spel op de lagere school moest ze buiten bij een soort hindernisbaan onder een groot zeil door kruipen. Ook toen weer een gevoel van paniek: ik zit vast en kom er niet meer uit.

– Toen ze volwassen was, ging ze tijdens een reis naar Duitsland een kopermijn bezichtigen. Ook hier voelde ze zich niet veilig: ik kan er niet meer uit.

De angst en paniek in bovenstaande situaties in haar huidige leven kon cliënt nooit plaatsen, maar na de sessie begreep ze dat het een diepe herinnering van haar was aan het vastzitten en niet weg kunnen komen uit het brandende huis. Steeds wanneer ze voor haar gevoel vast zat, werd die herinnering weer getriggerd.

Een veld met klaprozen.

Voorbeeld 2

Een andere cliënt kwam tijdens de sessie in een vorig leven terecht op een schip, waarmee zij en haar man van toen op de rivieren voeren om handelswaren van de ene plaats naar de andere te vervoeren.
Op een dag liep ze langs de zijkant van het schip en gleed uit. Ze kwam met haar hoofd op een metalen bol terecht. Bewusteloos viel ze in het diepe donkere water van de rivier en verdronk. Ze werd nooit gevonden.

Cliënt besefte opeens dat zij het als kind altijd angstig had gevonden om in een wiel te gaan zwemmen. (Wielen zijn -vaak diepe- plassen gelegen aan een dijk en ontstaan door een plaatselijke dijkdoorbraak.) Ook diep en donker water …

Voorbeeld 3

Een andere cliënt wilde tijdens een vakantie een kasteel gaan bekijken. Voor het kasteel bevond zich een hoog hek met daarachter een oprijlaan. Om bij het kasteel te komen, moest cliënt het hek door. Iets in haar maakte dat zij het hek niet door durfde. De angst werd zo hevig dat zij in huilen uitbarstte en weigerde naar het kasteel te gaan. 

Een bloem gevlochten door een hek.Tijdens een sessie kwam de cliënt als vrouw in de tweede wereldoorlog terecht. Zij en haar familie werden tijdens een razzia opgepakt en naar een vernietigingskamp getransporteerd. Voordat zij het kamp binnenkwam, moest zij door een hoog hek …. In het vernietigingskamp is zij overleden. 

Die diepe angst van toen -een hoog hek passeren en niet meer levend terugkomen- werd in haar huidige leven getriggerd door het hek bij het kasteel. Zij wist heel diep in haar onderbewuste: als ik dat hek doorga, kom ik niet meer levend terug. Iets dat in dit leven nergens op gebaseerd was.

Hoe kan een vorig leven fysiek doorwerken?

Voorbeeld 4

Een cliënt had last van pijn in haar schouder. Die pijn straalde door haar arm heen, naar haar hand en was zo hevig, dat ze niet kon werken. 
Kort voordat de pijn ontstond, had cliënt een geschil gehad met een gemeente ambtenaar. In verband met graafwerkzaamheden op het terrein van haar woning moesten mooie oude bomen gekapt worden. Cliënt wilde de bomen niet kwijt maar zij had daar geen enkele stem in.
 
In regressie kwam cliënt terecht in een leven als indiaan. Deze indiaan was te paard met metgezellen op jacht. Toen ze in een kloof reden, werden ze door drie blanken die op de rotsen hoog boven de kloof stonden, neergeschoten en vermoord. Adelaar in volle vlucht.De indiaan kreeg als eerste een schot in zijn schouder. Hij had al gevoeld dat er onraad dreigde in de kloof en toen hij de drie blanken in het oog kreeg die stonden te lachen terwijl ze schoten, kwam de oude haat tegen de blanken weer opzetten. Na nog een paar schotwonden stierf hij.
Tijdens zijn sterven ging die haat jegens de blanken, die het aandurfden om de indianen van hun woon- en jachtgebieden te verdrijven, in de wond in zijn schouder zitten.

Omdat cliënt onbeschoft te woord was gestaan door de gemeente-ambtenaar, werd de haat van toen in haar schouder getriggerd. De situatie leek immers op de situatie van toen: verdreven worden uit de natuur en daar niets tegen kunnen doen, tegenover de natuur bij je weghalen door bomen te kappen en niet naar je protest hierover te luisteren.
Die haat zorgde voor de pijn in haar schouder (door de schotwond van toen) met uitstraling naar haar hand.
Toen cliënt dit thema tijdens de sessie had uitgewerkt, voelden haar schouder, arm en hand al beter. In de tijd na de sessie verdween de pijn helemaal.

 

Witte roos


Je eigen groei is de bijdrage aan het grote geheel.